keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Miten käy hallitukselta Rock`n´Roll ?

Viime vuosina ammattiyhdistysliikkeen toimia on julkisessa keskustelussa usein syytetty vanhakantaiseksi omien saavutettujen etujen jääräpäiseksi puolustamiseksi. Nykyistä maamme oikeistohallitusta taas hehkutetaan vuolaasti mediassa eteenpäin katsovaksi ja rohkeasti yhteiskuntaa uudistavaksi Suomen pelastajaksi.

On totta, että ammattiyhdistysliikkeen kentästä löytyy vielä tänäkin päivänä 70- luvun tyylillä johdettuja organisaatioita. Näissä tapauksissa päätöksentekoa johdetaan edelleen ylhäältä alaspäin kapean kärjen rautaisin ottein kuin Pohjois-Koreassa konsanaan. Liittovaltuustojen, liittohallitusten ja ennen kaikkea jäsenistön tehtäväksi onkin jäänyt ainoastaan tehdä aaltoja ja huutaa hurraa valmiiksi päätettyjen asioiden puolesta.

Suomen nykyhallitus on ottanut kuitenkin SSS-miehineen huomattavasti suurempia loikkia taaksepäin.

Toimintakykynsä osoittaneen kolmikantaisen sopimisen järjestelmällinen romuttaminen on siitä paras mahdollinen esimerkki. Vuosikymmenten aikana luotu keskinäiseen luottamukseen perustuva, nykyisen hyvinvointivaltion peruskivi halutaan lakaista romukoppaan kertaheitolla. Käytännössä tämä tarkoittaisi palaamista sadan vuoden takaiseen isäntä valta malliin. Seuraavat askeleet lienevätkin hallituksemme tiekartassa kaivaa haudoista Lapuan liike ja Pihkalan kaarti.

Sipilältä hallituksineen tuntuu puuttuvan työmarkkinaosaamisen lisäksi myös täysin historian tuntemus. Nimittäin siitä, että valtiovalta on yksipuolisesti lähtenyt sorkkimaan työmarkkinapöytiin kuuluvia asioita ei ole koskaan seurannut muuta kuin katastrofi.

Perjantaina 18.9 ammattiyhdistysliike tulee näyttämään, että liike on ja voi hyvin!
Mielenilmaisussa tulee kanavoitumaan vahvasti epäluottamuslause hallituksen toimille paitsi palkansaajilta, myös Suomen kansalta. Tosiasia nimittäin on, että palkansaajajärjestöjen 2,2 miljoonasta jäsenestä moni antoi eduskuntavaaleissa äänensä Perussuomalaisille vaihtoehtoisen politiikan toivossa. Tähän huutoon puolue ei kuitenkaan joko tahtomattaan tai osaamattomuuttaan ole pystynyt vastaamaan.

Hallitus tulee perjantaina huomaamaan maalanneensa itsensä pahasti nurkkaan. Käytännössä sillä on kaksi vaihtoehtoa, joko perääntyä tai hajota.

Molempi parempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti